Wiederholungsklausur: Kommunikationsnetze

Raum: HE 101

Mitteilungen und Neuigkeiten

Änderungen der Sprechstunde von Prof. Wolisz

Leider wird vorerst keine Sprechstunde stattfinden. Bitte wenden Sie sich an das Sekretariat.

Sekretariat FT 5 / Geänderte Öffnungszeiten!

Das Sekr. FT 5 ist  vom 13.04.2017 - 18.04.2017 geschlossen.

Stellenangebote

Sollten Sie Interesse an einer Tätigkeit an unserem Fachgebiet haben, bitten wir um eine kurze email.
Auschreibung studentische Hilfskraft (PDF, 36,2 KB)
Studentische Hilfskraft: Further development of WiFi testbed: At TKN building we provide a heterogeneous wireless networks testbed. The WiFi part consists mainly of the TP-Link routers. They are running under OpenWrt open-source operating system designed for such devices. In order to provide an experimental infrastructure for researchers we are developing a testbed management framework that supports and controls experiments running on those devices.

The job is to help in further development of such testbed. It requires good knowledge in Linux operating systems, with welcomed previous OpenWrt experience. Also some programming experience in C++ and/or Python will be required to improve existing tools and develop new ones.

The job offers opportunity to gain deep knowledge how WiFi networks work. Gives an opportunity to work with new networking technologies. It is also possible to do Bachelor or Master work in parallel, using the freshly developed testbed.
Bitte kontaktieren Sie Hr. M. Chwalisz: chwalisz@tkn.tu-berlin.de

Direktzugang: